Az árpát az első gabonaféleként tartják számon, történelme i.e. 7000-ig nyúlik vissza. Árpafüvünket az európai gazdálkodók organikus módon termesztik termékeny síkságokon. Az árpafű fiatal korában, a tápanyagtartalma csúcsán kerül betakarításra. Ezt követően az egyik legnagyobb, rendkívül innovatív és hatékony európai dehidratációs üzem dolgozza fel. A végső feldolgozási lépés magában foglalja a zsenge fű finom porrá őrlését. 1 kg por előállításához 5 kg friss levél szükséges.
Az őrlemény bővelkedik az egészségu¨nk számára létfontosságú mikrotápanyagokban, illetve gazdag fehérjékben is. A 22 aminosavból 18-at tartalmaz, beleértve a 8 esszenciális aminosavat, amit a szervezetu¨nk nem képes saját maga számára előállítani. Az árpafű por kitűnő forrás a vegetáriánusok étrendjéből gyakran hiányzó fehérjék pótlására, amelyeket magas koncentrációban és a szervezetu¨nk számára ideális arányban tartalmazhat. Biztosíthatja a kiegyensúlyozott tápanyag-összetételt, illetve azokat a sejtfunkciókhoz szu¨kséges tápanyagokat, amelyek elősegíthetik a növekedést és a fejlődést.
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = 3-5 g 1 adag naponta egyszer vagy kétszer, folyadékba keverve, az első héten csökkentett adagban
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők: 100% bio árpafű (hordeum vulgare). Nyomokban zellert, mustármagot, vadrepcét és glutént tartalmazhat.