A cékla a beta vulagris növény fő gyökérrésze. A gyökér sötétvörös-lila színe az élelmiszereknek élénk színt ad. Gyakori a kelet-európai konyhákban. Add hozzá a bio céklaport a smoothie-khoz, süteményekhez, mártásokhoz, salátaöntetekhez és levesekhez, hogy jellegzetesen édeskések és természetes módon, sziporkázóan színesek legyenek. Európába a rómaiak segítségével jutott el, de csak később terjedt el, mint élelmiszer. Bár eleinte jellemzően főzték vagy salátákat készítettek belőle, az elmúlt évszázadokban felhasználása egyre sokoldalúbbá vált és népszerűsége folyamatosan nőtt. A BioMenü BIO CÉKLA port ellenőrzött körülmények között termesztik. Gondosan válogatják, tisztítják, majd kíméletesen szárítják, porítják és csomagolják. Így megőrzi eredeti, gazdag tápanyagtartalmát. Dúskál a vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben.
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = 5 g Fogyaszthatjuk folyadékban hígítva frissítő italként, főzhetünk levest belőle és keverhetjük salátákhoz is.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva
Összetevők: 100% bio cékla (beta vulgaris)