A spirulina alga a vitaminok, fehérjék és aminosavak gazdag forrása. A spirulina egy modern szuperétel, egy természetes spirál alakú kék-zöld alga. A spirulina tenyésztő tavakból betakarított mikroszkopikus növény, amelyet a Dél-Kínai-tenger egyik szigetén termesztenek. A spirulinát természetes porlasztási eljárással szárítják, a spirulina por elkészítéséhez. Ez a folyamat segít a tápanyagtartalom megőrzésében. 10 kg friss algából 1 kg por készíthető.
A magas antioxidáns tartalmáról jól ismert spirulina algák élőhelyei a természetes élővizek, de – miután a növény a fotoszintézis során önmagát sokszorozza meg – mesterséges körülmények között is sikerrel termesztik.
Nincs még egy olyan növény, amely ennyire gazdag lenne mikrotápanyagokban: az algák rengeteg fajta vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.
A spirulinának nincs erős sejthártyája, ezért szervezetünk könnyen juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez. Fehérjékben rendkívül gazdag, amelyek mind a nyolc esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyeket a szervezetünk nem képes önmagától előállítani. A sportolók körében a nagy mennyiségű vitamin- és fehérjetartalma teszi népszerűvé. Több B1-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej és jelentős szerepe van az A-, B2-, B6-vitamin, valamint a magnézium, a vas és a króm szervezetbe juttatásában.
A spirulina hatékony méregtelenítő, amely a tenger gyógyító erejét hordozza magában, ezért hosszú ideje az egészség-slágerlista élén áll.
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = 3x2 g Háromszor egy-egy teáskanállal vízbe, teába keverve, fogyasztása során feltétlenül emeljük a bevitt folyadék mennyiségét!
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, erős fénytől védve, tilos lefagyasztani
Összetevők:
100% bio spirulina alga (spirulina platentis); Allergének: a természetben előforduló szulfitokat tartalmazhat