Mit érdemes tudni róla?
- Bio
- Vegán
- Allergénmentes
- Magas szénhidráttartalma
- Rostban és antioxidánsokban gazdag
- Nem tartalmaz hozzáadott cukrot
- Mesterséges színezékektől és tartósítószerektől mentes
- Egy természetes desszert, ami még az emésztésnek is jót tesz
- Sokoldalúan felhasználható
Érdekességek az fügéről:
A füge a Közép-Kelet és a Mediterráneum területén terjedt el leginkább, de hazánkban is megtalálható már ez a több, mint 7000 éves gyümölcs. Jótékony hatását már akkor felismerték, vallási rituálékban is használták.
Az aszalt füge a többi aszalt gyümölcshöz hasonlóan főleg szénhidrátot (cukrot) tartalmaz, kevés fehérjét és elenyésző mennyiségű zsírt. A rosttartalma segít a székrekedéses panaszok enyhítésében. Más gyümölcshöz képest kalcium tartalma jelentős. A fügében található antioxidánsok fontosak minden sejtünk működéséhez.
Tápanyagai a bőrön keresztül is hatásosak, maszkokat, krémeket, bőrradítokat készíthetünk nyers vagy aszalt füge felhasználásával.
Felhasználás:
Az aszalt füge önmagában is fogyasztható, mint desszert vagy csemege, de gyümölcssalátába (különösen egy téli gyümölcssalátába) is beleillik. Desszertek, energiaszeletek, müzlik, de akár főételek vagy köretek hozzávalója is lehet.
Fontos: Bár a termék gluténmentes a NÉBIH állásfoglalása szerint a termékeken a „Gluténmentes üzem” és egyéb pozitív megkülönböztető kifejezés nem használható, hanem azt kell feltüntetni, ha valami nem felel meg a feltételeknek.
Összetevők: füge