Termékek Menü Kedvenceim
0

Biorganik bio hajdina 500 g

A termék képek illusztrációk.

Ár:
1 360 Ft (1 070 Ft + ÁFA)
Állapot, kiszállítás: i Elérhető, 1-2 munkanap
Szállítási díj: i +1 250 Ft-tól
Átlagos értékelése: Nem értékelt
Cikkszám: #631654
Mennyiség:db
Megbízható magyar vállalkozás már 2009 óta, több 100.000 elégedett vásárló.
Garancia vállalás minden termékre, probléma esetén rugalmas ügyintézés.
Árukereső "Megbízható bolt" minősítés már több éve kiérdemelten.
Gyors rendelés akár regisztráció nélkül. Alacsony árak, számos kedvező díjú szállítás.

Termékleírás

A hajdina eredetileg Ázsia középső részéről származik. Hozzánk a népvándorlás útján jutott el. A 20. század előtt főleg a szegényebb, földművelésből élő rétegek fogyasztották, kása formájában, de később teljesen eltűnt az étrendünkből. Csak az elmúlt pár évben kezdtük el újra felfedezni.

Az érdekes, háromszög alakú, szürkés-barnás színű magoknak különleges aromája van, ami elsőre furcsa lehet, de megfelelő fűszerezéssel könnyű megszokni és megszeretni. Kiválóan illik a dióhoz és a bazsalikomhoz.

A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is.

Jelentőség, hatások:

A hajdina rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak és fogyókúrázóknak is ajánlott.

A hajdina gazdag metionin nevű aminosavban, amely májvédő hatású. Ezen kívül lizint is jelentős mennyiségben tartalmaz, amely a gabonafélékre kevésbé jellemző.

Igen értékes vitamin- és ásványi anyagforrás. Folsav, magnézium, kálium és cinktartalma kiemelendő, illetve B-vitamin tartalma a gabonákhoz hasonló. Antioxidáns és flavonoid tartalma miatt a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében van szerepe. Ezeken kívül tartalmaz egy rutin nevű anyagot, amely erősíti a hajszálerek falát és javítja a vérkeringést. A vérnyomás szabályozásában is lehet szerepe.

A hajdina nem tartalmaz glutént.

Felhasználás: Kb. kétszeres mennyiségű vízben vagy zöldséglében 20 perc alatt készre főzzük.

Leginkább köretként vagy kásaként fogyasztják, de készíthető belőle levesbetét (gombóc), fasírt és felhasználható töltött zöldségek készítéséhez is.

A fűszerek közül jól illik hozzá a bazsalikom és a curry.

Összetevők: hajdina

Vélemények a termékről

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét a termékről:





Értékelés: Rossz Kitűnő

A KATEGÓRIA TOVÁBBI TERMÉKEI

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. További részletek az Adatkezelési Tájékoztatóban. RENDBEN

SZERETNE MOST 600 Ft KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLNI?*


ÉS TOVÁBBI EGYEDI AKCIÓKRÓL ÉRTESÜLNI A JÖVŐBEN?

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS MÁR KÜLDJÜK IS A KEDVEZMÉNYT!



*12.000 Ft értékű vásárlás felett érvényes. A megadott adatok kezelése az adatvédelmi tájékoztatónak megfelelően történik

X