A búzafű az egyik leggazdagabb természetes A- és C-vitamin forrás, amely megfelelő arányban tartalmaz E-, F-, K- és B-vitaminokat, B17 tartalma jelentős.
Segíthet az emésztésben és a belső szervek működésében. Az emésztőrendszerben hatékonyan segítheti a kórokozó baktériumok és a hasznos baktériumok egyensúlyának helyreállításában, illetve az egészséges immunrendszer fenntartásában.
Magas klorofill-tartalma miatt véru¨nket oxigénnel dúsítja, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszu¨ntetésében komoly szerepe lehet.
A búzafű bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás. Az SOD ku¨lönleges hatású antioxidáns enzim, szabadgyök fogó, mely jelentősen lelassíthatja a sejtöregedést.
Búzafű nélku¨l nincs lúgosító kúra, méregtelenítés. A tavaszi fáradtság energizáló zöldje, fogyasztása kedvezően befolyásolhat számos allergiás tu¨netet (pl. parlagfű allergiát).
Adagolás, javasolt felhasználás:
Egy adag = 3-6 g 1-2 teáskanál naponta zöldséglében vagy vízben elkeverve, illetve javasoljuk a por egyenletes felrázását shakerrel
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők:
Búzafű por. Nyomokban zellert, mustármagot, vadrepcét és glutént tartalmazhat.