Összetevők: zöld jackfruit 54%, víz, só citromsav (E330) Hűvös, fényvédett helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolandó és legfeljebb 3 napig fogyasztaható. A jackfruit a húshelyettesítő konyha slágere: hamburgerektől kezdve a salátákon át egészen a vega pörköltig – a jackfruittal minden lehetséges. Zamatos, lédús, húsra emlékeztető rostjaival kulináris gazdagságot hoz konyhába. Nettó tömeg: 565g. A Jackfruit kedvező tulajdonságai A- és C-vitamint, B1, B2 és B3 vitamint, magnéziumot, kalciumot, káliumot (303mg / 100g), vasat, cinket, folsavat és rostot tartalmaz. Kissé éretlen formájában a gyümölcs textúrája szálas, hasonló bizonyos húsokéhoz. Nincs igazán saját íze, így ízsemlegessége garantálja, hogy kitűnő húshelyettesítő alapanyagként lehessen használni. Bármilyen módon ízesíthetjük. A húsmentes konyha kedvelői vegán „pulled pork”-ként is használják a szálas-rostos gyümölcsöt. Ami a felhasználási lehetőségeket illeti, a határ a csillagos ég. A jackfruitot ajánljuk húsok helyett, párolva, grillezve, levesekhez, ragukhoz, vagy akár nyersen is. A „pulled pork”-szerű állaghoz előzetesen szálakra szedik és pácolják. Fogyókúrához is ajánlott. Alacsony a glikémiás indexe: 11-es, így diabéteszesek is nyugodtan fogyaszthatják. Nem tartalmaz zsírt és rossz koleszterint. Vegán, gluténmentes, szójamentes, laktózmentes étrendet követők számára is kiváló megoldás. Természetes hús jellegű állagával a jackfruit néhány fűszer hozzáadásával remek hamburger pogácsává, pörköltté vagy curry-vá változik. Telítve van karotinnal és flavonoiddal, antioxidánsokkal, így gyulladást csökkentő hatással és antibakteriális hatással is rendelkezik. A Jackfruit a legnagyobb fán termő gyümölcs a Földön. Tömege a 36 kg-ot, hossza a 90 cm-t , átmérője az 50 cm-t is elérheti. Az eperfafélék családjába tartozó kenyérfafajta, amely Dél- és Kelet-Ázsiában őshonos. Bangladesh nemzeti gyümölcse.