A cukor helyett eritritet tartalmazó ételek fogyasztása, a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint emelkedést okoz, mint a cukrot tartalmazó ételek fogyasztása. Figyeljen a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra! Túlzott mennyiség fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Használata:
Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük (vagy a gyümölcs levét kipréseljük), és az adagolásnál megadott mennyiséget kimérjük.
A gyümölcsöt, a kimért Befőző Cukorhelyettesítőt egy főzőedénybe öntjük, és állandókeverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet további 1-3 percig, a zselét fél percig zubogva forrni hagyjuk (folyamatos keverés mellett), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Lekvár készítése:
1 kg gyümölcshöz
500 g Dia-Wellness Zero-6 befőzőcukor helyettesítő
8 g Vital Hosszanfriss természetes tartósító (2 kávéskanál)
Mikor válaszd ezt:
ha nagyon alacsony szénhidrát tartalom mellett tökéletes állag és ízhatást szeretnél
hogy a magas gyümölcstartalmú lekvárod így is besűrösödjön