A Tradicionális Kínai Orvoslás (TCM) a lícium gyümölcsöt (goji bogyó) a yin erősítőjeként tartja számon, valamint nagy jelentősége van a hagyományos koreai, japán és tibeti egészség megőrzésben is.
Alkalmazzák nyersen, juice vagy bor formájában, teába áztatva és tinktúraként is.
A kínai kultúrában 5000 éve használják, s úgy tartják, aki hosszú útra megy, ne egyen líciumot, mert az hatással lehet a szexuális étvágyra.
A modern kutatások szerint jelentős mennyiségben tartalmaz béta-karotint és a benne levő zeaxantin pedig a szem felépítésében is részt vevő flavonoid.
Kínában nagyobb hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, ezért rendszeresen használják a mindennapi ételkészítéshez, pl.: rizsételekhez szárítva, levesekhez főzik, teába áztatják, illetve süteményekbe, mint mazsolát sütik.
Adagolás (felhasználás): Naponta 5-10 g lícium gyümölcs fogyasztása javasolt. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!