250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
fél csomag sütőpor (6 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint. Körülbelül 468 g lesz.
RECEPT 6 DARAB SÜTŐPOROS ZSEMLÉHEZ, VAGY KIFLIHEZ:
Hozzávalók:
250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
fél csomag sütőpor (6 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle 6 darab egyforma kiflit, vagy zsemlét. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Körülbelül 458 g lesz.
A változó éghajlati viszonyok és a termőterületek eltérő tulajdonságai miatt, az egyes alapanyagok viselkedhetnek másképpen a korábbiakhoz képest. A gyártó számára fontos, hogy a lisztkeverékeikhez ne használjanak stabilizáló szereket, ezzel is biztosítva a természetes alapanyagokat. Ennek okán, azonban a belőlük elkészített ételek milyensége enyhén eltérhet időnként, ezért a stabilitásért nem tudnak garanciát vállalni. Azért, hogy mindig a legjobb minőség kerüljön forgalomba, szigorú tesztrendszert fejlesztettek ki, amin egytől-egyik átesnek a termékeik, emellett pedig mindig készítenek próbasütést is, hogy lássák, hogyan viselkedik az alapanyag.
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, kukoricaliszt-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.