Hagyományos nokedli és tészta lisztkeverék. Nettó tömeg: 190 g (+/-5).
Ízletes és hagyományos állagú nokedlit készíthetsz belőle egy finom magyaros pörkölt mellé. *A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest minimum 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék. Elkészítési javaslat: 3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) adj 1 kávéskanál sót, majd 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Jéghideg vízzel öblítsd át. Tészta: 3 S-es tojás, 10 ml víz, 125 g lisztkeverék. 20 perc pihentetés után 1-2 mm vékonyra nyújtsd el lisztezett lapon, vágd tetszőleges formára.Lobogó vízben 3-4 perc alatt megfő
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, kókuszliszt, sárga lenmagliszt. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó. Természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben: Energia kj: 1270,2; Energia kcal: 306,6; Zsír: 5,2g amelyből telített zsírsavak: 3,4g; Szénhidrát: 51,7g amelyből cukrok: 1,7g; Fehérje: 11,8g; Só: 2,6g; Rost: 17,5g