Elkészítési javaslat 5 db normál méretű kiflihez élesztővel: mérj ki 250 g lisztkeveréket, adj hozzá 10 ml friss vagy 100%-os citromlevet, vagy almaecetet, 240 ml langyos vizet, 4 g gluténmentes porélesztőt és 20 ml folyékony zsiradékot. Keverd el, majd sűrűsödés után enyhén lisztes felületen gyúrd át. Hagyd pihenni 10 percet és oszd a tésztát 5 egyenlő részre, amiket hosszú szárú háromszög formára nyújts el szilikon nyújtólapon és tekerd fel a rövidebb száránál fogva. Hajlítsd meg kifli alakra és kend le folyékony zsiradékkal. Ezt követően hagyd normál hőmérsékleten 40 percet kelni a megformázott kifliket. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 26-28 perc alatt süsd készre. Élesztő nélkül is készíthető 5 g sütőpor hozzáadásával. Ekkor formázás után rögtön süthető. Tippek: 1. Ha olíva olajjal kened le, belül puha, kívül ropogós lesz. 2. Ha kókuszolajat használsz, kívül is puha lesz 3. Tárold dobozban, vagy hűtőben, és fogyasztás előtt tedd air fryerbe 1-2 percre, olyan lesz mintha akkor sütötted volna 4. Süss le előre nagyobb adagot, és fagyaszd le őket kedved szerint. Felengedve fogyasztható. Összetevők: gluténmentes lisztek (kölesliszt, barna rizsliszt, cirokliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (bambuszrost liszt, útifűmaghéjliszt), savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, himalaya só. Csak természetesen előforduló rostokat és cukrokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.. Kötelezően jelölendő allergént nem tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó. Származási hely: EU