Fűszerként hazánkban két féle fahéjjal találkozhatunk, az egyik a kínai fahéjfa (Cinnamomum cassia, C. aromaticum), a másik a drágább, ceyloni fahéjfa (Cinnamomum zeylanicum, Cinnamomum verum).A két fából származó fűszerek tulajdonságai eltérnek egymástól:illatukban, kéregdarabok vastagságában, míg a ceyloni 0,2-0,8 mm vastagságú, addig a a kínai 1-3 mm vastagságú. kumarin* tartalomban. A kínai fahéjfa kérge 0,1-0,44% kumarint tartalmaz, a ceyloniban csak nyomokban fordul elő ez a vegyület. Kumarin: olyan vegyület, mely hatással van a véralvadásra és a máj működésére. "Európában több ország élelmiszerbiztonsági hivatala maximálta az egyes élelmiszerfajták kumarintartalmát. Napi 2 g 0,3%-os kumarintartalmú Cinnamomi cassiae cortex fogyasztásával egy 60 kg-os ember éppen eléri a 0,1 mg/ttkg-os javasolt maximális bevitelt."(forrás:Gyógyszerészet, 2008. október)