Mire jó a kendermag?
A kendermag a természet talán egyik legtökéletesebb terméke. A kendermag (angolul: hemp seed) ősidők óta ismert, és nagyra becsült gyógynövény. Segít megelőzni néhány igen súlyos betegséget, beállíthatjuk vele ideális testsúlyunkat, segítségével megőrizhetjük egészségünket. Amit biztosan tudunk róla, hogy csökkentheti a vérnyomást, támogathatja fogyókúránk sikerét azáltal, hogy kitakaríthatja a felesleges zsírt a szervezetünkből, erősítheti az immunrendszert, fokozza az agyműködést, növelve ezzel szellemi teljesítőképességünket.
A kendermag 20-25% fehérjét, 20-30% szénhidrátot és 35% élelmi rostot tartalmaz. Az egyik legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális amino- és zsírsavakat (Omega-3 és Omega-6), melyeket testünk nem képes előállítani. Emellett sokféle ásványi anyag megtalálható benne, így a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor, a kén, a vas és a cink.
Felhasználása:
Hozzáadható reggeli müzlihez, salátákhoz, használhatjuk krémek összetevőjeként vagy péksüteményekhez.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!