Az egyik legtöbb esszenciális zsírsavat, alfa-linolénsavat (Omega-3) tartalmazó növényi olaj. Ezt az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, de szükségét és hasznát látja. A lenmagolaj magas, antioxidáns hatású E-vitamin-tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bír. Segít az edzések utáni izomfájdalmak elkerülésében. A lenmagolaj az étrend oldaláról hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. FIGYELEM! Véralvadásgátlót szedők, valamint hemofíliás betegek csak orvosi felügyelet mellett alkalmazhatják. Jótékony élettani hatásait önmagában egy-egy kanállal fogyasztva, vagy ételeinkhez keverve fejti ki. Elsősorban hidegkonyhai készítményekhez, krémsajtokhoz, köményes, paprikás, fokhagymás szendvicskrémekhez, túróhoz, juhtúróhoz, körözötthöz, salátákhoz ajánljuk. A lenmagolajjal meglocsolt natúr krémsajt apróra vágott lila hagymával pompás, egészséges reggeli lehet. A lenmagolaj nem hevíthető, ne süssünk vele!