Származási hely: Peru
A bio AMARANT MAG kitűnő vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem* forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.
Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.
Az amaránt mag magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. A termés alapvetően gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.
Származási ország: Peru.
Ásványi anyag tartalom: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C
Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét.
Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből pedig (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket lehet készíteni. Panírozáshoz is alkalmas. Semleges íze miatt, sósan és édesen is elkészíthető.
Felhasználása: Kitűnő köret készíthető belőle főzve, enyhén fűszerezve
Amaránt elkészítése
Mosd át alaposan az amaránt magokat hideg, tiszta vízzel, tedd egy edénybe, önts hozzá 2,5-szeres mennyiségű vizet (pl: 1
csésze amaránt maghoz, 2 és 1/2 csésze vizet adj).
Adj hozzá egy kávéskanál sót, majd forrald, miután felforrt, kb. 15 percig főzd alacsonyabb lángon (a gőz puhítja a magokat)
Vedd le a tűzről, és hagyd állni 10 percig, hogy teljesen felszívja a vizet.
Ezután egy villával törd át: nézd meg maradt-e közte nedvesség, akkor jó, ha nem!
Ízlés szerint fűszerezheted.