Származási hely: Sri Lanka
Egész fahéj
Összetevők: fahéj 100% (ceylon)
A. fahéj véralvadást csökkentő és gyulladásgátló hatása lévén megvédi a szervezetet a gyulladásoktól, a károsodásoktól, így a szervezet is energikusabb, fiatalosabb marad.
A fahéj a koleszterinszint csökkentésére is alkalmas, ugyanis a veszélyesnek számító, az érelmeszesedés, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát növelő, úngynevezett LDL nevű koleszterin arányát képes minimalizálni.
Külföldi kutatások igazolják, hogy a fahéj elpusztítja a reflux és a gyomorfekély kialakulásáért felelős baktériumot, hatóanyagai enyhítik az ízületi gyulladással és porckopással járó panaszokat.
Felhasználási javaslat:
Világszerte számtalan ételhez használják. A fahéj rudakat egészben használják sütéshez, rizsfogásokhoz, forralt borokhoz, puncsokhoz vagy gyümölcsszirupokhoz, kompótokhoz.
Sütemények ízesítéséhez, tortákhoz, piskótákhoz őrölt fahéjat használunk.
A hagyományos gyógyászat szerint a fahéj enyhíti a megfázás tüneteit, természetes szagtalanító hatása van, serkenti az emésztést, használható a rossz lehelet ellen, a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében jeleskedik, antidepresszáns valamint gombaölő hatása van.