Származási ország: Tunézia
A datolya, a pálmák családjába tartozó datolyapálma gyümölcse.
Felszeletelve vagy leturmixolva is fogyasztható édes előételekhez, pikáns húsételekhez, pudingokhoz, müzliben, turmixokban, süteményben, muffinban, kenyérhez és egyéb desszertekhez.
Megtölthetjük krémsajttal vagy mogyoróval
Ínyenceknek szárnyasok és halételek mellé is ajánljuk. Dióval és mogyoróval párosítva is igen ízletes.
Segíti az emésztést, Candida diéta során nem ajánlott, 0 vércsoport diéta során semleges, A és AB vércsoport diéta során nem ajánlott,
Ez a hihetetlenül édes gyümölcs tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egészséges rostokkal, valamint A- , B6 - és K-vitamint is tartalmaz.
Található benne kalcium, magnézium, foszfor, réz, kálium és cink.
Sok benne a szénhidrát, viszont magas a rosttartalma is, így a benne lévő cukrok, melyek fruktóz, szukróz és glükóz formájában vannak jelen, lassabban szívódnak fel belőle, így nem dobják meg annyira hirtelen a vércukor szintet.
A datolya csersavat tartalmaz, ami egy természetes antioxidáns
A csersav megelőzi a sejtek károsodását és gyulladáscsökkentő tulajdonságal is rendelkezik.