Kardamom
Származási hely: Guatemala
Összetevők: Kardamom 100%
A kardamom indiai eredetű fűszernövény, melynek jellegzetes, gazdag, melengető aromája van, és nagyszerű ízesítője lehet forró italoknak, például kakaónak vagy kávénak, de süteményeknek és édességekhez is alkalmazható.
Mivel jótékony hatással bír, ezért érdemes gyakrabban használni.
Akkor is érdemes kardamom magot rágcsálni, ha a kellemetlen lehelet ellen szeretnénk küzdeni. Rágcsálása kellemes szájízt ad, a fűszerben ugyanis antibakteriális hatóanyagok is vannak, így elpusztítja azokat a mikrobákat, melyek a rossz lehelet kialakulásáért felelősek. A kardamomnak kellemes az illata.
Ha van a kamrában egy zacskó kardamom mag, gyakorlatilag az idők végezetéig ízesíthetünk vele basmati rizst, tehetjük mézeskalácsba, vagy készíthetünk belőle isteni indiai szószokat. Ismerjük meg a világ egyik legdrágább fűszernövényét!
Jó hír, hogy nagyon kevés elég belőle, mivel igen intenzív aromájú fűszer.
Süteményekhez, a Közel-Keleten kávéhoz. Indiában a tejes teát ízesítik vele, de a forró csokival, illetve mindenféle csokoládés édességgel jól harmonizál.
Leginkább tej alapú desszertekhez nagyon illik.