A Fohagyma fűszercsepp esszenciáját a friss fokhagymából vízgőzdesztillációval kinyert illóolaja adja. A könnyebb konyhai felhasználás miatt hidegen sajtolt napraforgó olajjal van hígítva. A fokhagyma rajongók garantáltan imádni fogják! A herby’s fűszercseppeket a legmagasabb minőségű, élelmiszeripari célra is használható illóolajokból, CO2 kivonatokból és hidegen sajtolt magolajokból készítjük. A természet esszenciái egy kis üvegcsébe zárva. A herby’s fűszercseppek esszenciáját a legszigorúbb követelményeknek megfelelő, élelmiszeripari minőségű illóolajok, vagy szén-dioxid extrakcióval készült, különleges növényi kivonatok adják. Annak érdekében, hogy ezeket a különlegességeket könnyebben tudd kezelni a konyhádban, a koncentrációjuktól függően 20-80% hidegen sajtolt napraforgó olajjal hígítottuk őket. A citrus fűszercseppek különleges ízét a gyümölcs héjából hidegen sajtolással készült illóolajoknak köszönhetik. Abban az esetben, amikor egy recepthez a citrusok héját használnád, a legjobb és a legegyszerűbb választás a bio naracs, vagy a bio citrom fűszercsepp a citrusok héja helyett. A zöldfűszerekből és egzotikus fűszerekből készült fűszercseppek különleges ízét a friss fűszernövényekből, vízgőzdesztillációval nyert esszenciális olajok vagy szén-dioxid extrakcióval nyert kivonatok adják. A kivonás módja minden esetben adalékanyagoktól mentes, kizárólag mechanikai úton történik, így több termékünk BIO minőségben is elérhető. A legtöbb friss fűszernövényhez hasonlóan érdemes a főzés végén használni a fűszercseppeket, így egész biztosan megőrzik aromájukat és illatanyagaikat. Az első használat alkalmával 5-10 másodperc múlva fog megjelenni az üvegcséből az első csepp, utána pedig fokozatosan tudod adagolni a kellő mennyiségű esszenciát. Érdemes először kisebb mennyiséggel kezdeni és kóstolni! A termékek koncentrációja eltérő. Ezért például a fokhagyma fűszercseppből akár 1-2 csepp is elég lehet egy adag ragu ízesítéséhez, míg a bio lime fűszercseppből bátran használhatsz 4-5 cseppet is egy sütemény ízesítéséhez!