A Glutenix Falusi kenyér lisztkeverék a gluténmentes étrendhez kifejlesztett speciális liszt. Szójamentes, mely 80%-kal csökkentett fehérjetartalommal rendelkezik. A fehérjetartalom 100g lisztkeverékben 1,3g.
Felhasználási javaslat (kenyérsütő géphez vagy vagy 2 db szögletes kenyérformához):
- 500g sütőkeverék
- 440ml langyos víz
- 20g friss élesztő
- 12-15 g só ízlés szerint
Kenyérsütő gép: tegyük az üstbe a folyadékot, majd a többi hozzávalót, a sütőkeveréket és indítsuk el olyan rövid (b. 1,5 órás) programon, ami egy dagasztás-kelesztés fázis után süt.
Hagyományos sütő: a hozzávalókat keverjük kézi mixerrel 1-es fokozaton 2-3 percig (kézzel dagasztva, míg egyenletes lesz a tészta). Tegyük kiolajozott kenyérformába, takarjuk le és langyos helyen hagyjuk kb. 45 percig kelni. Előmelegített 200 C fokos sütőben süssük 40-45 percig. A sütés első 15 perce után vékonyan megkenhetjük olajjal, hogy szebb színt kapjon.
Összetétel: gluténmentes búzakeményítő, kukoricaliszt, dextróz, gluténmentes zabrost, burgonyarost, tejpor, stabilizátorok (guargumi, xantángumi, E-464), térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), lisztkezelő szer (aszkorbinsav).
Allergén információ: A készítmény tejport tartalmaz. A termékben található búza és zabrost gluténmentes.