A Matcha a zöld tea levelének finom, élénkzöld színű, porrá őrölt változata. A matcha szó japánul „őrölt teát” jelent és az elkészítési módja szintén japán eredetű. Antioxidánsokban gazdag, természetes koffein forrás, ami hosszan, az egész nap folyamán fejti ki élénkítő, energizáló hatását.
Elkészítési javaslat Forraljuk fel a vizet, és hagyjuk lehűlni kb. 80 °C - ra. Tegyünk 1g matcha teát egy csészébe, öntsük le kb. 70 ml vízzel (~ 80 °C). Erőteljesen keverjük el egy bambuszhabverővel (Chasen) vagy egy kisméretű habverővel, amíg az összes csomó fel nem oldódik és habos, krémes réteg nem keletkezik a tetején. Fogyasztását javasoljuk még krémes matcha latte vagy hűsítő matcha limonádé formájában is.
Kiszerelés 60g
Összetevők 100% bio matcha zöld tea por (Camellia Sinensis)