A nagy folyadékfelszívó tulajdonsága miatt kiválóan alkalmas sűrítésre. Ezt a tulajdonságát bátran kihasználhatják az egészséges életmódot kedvelő háziasszonyok, és készíthetik kedvenc mártásaikat, főzelékeiket lenmagliszt hozzáadásával. A Nature Cookta Lenmagliszt a hideg sajtolásos eljárásnak köszönheti, hogy a lenmag jótékony tulajdonságai a belőle készült lisztben is nagy arányban megtalálhatóak, sőt, mintegy 30%-kal magasabb beltartalmi értékekkel rendelkezik, mint simán ledarált változata. Rengeteg rostot, fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, az alacsony szénhidráttartalma és zsírtartalma miatt pedig javasolt bármilyen diétában résztvevőknek, akár a paleolit diétát követőknek, akár PCO-soknak. Magas fehérjetartalma miatt különösen kedvelt a vegetáriánusok, vegánok körében, hiszen a húsfogyasztás mellőzéséből kieső fehérjebevitel pótlására nagyon jó megoldás. Kiemelkedően magas fitoösztrogén tartalma, mely számos női problémát segíthet megelőzni. A lenmagliszt magas rosttartalma hozzásegít minket a helyes, egészséges bélműködéshez, valamint ételeinket laktatóbbá teszi. Sütéshez, kenyerek, vagy sütemények elkészítéshez kiváló alapanyag, arra azonban ügyeljünk, hogy mivel több folyadékot képes felvenni, mint a hagyományos lisztek, ajánlott az eredeti receptben szereplő tojásmennyiségnél eggyel többet tenni a készülő ételbe. A lenmaglisztből készült péksütemények, kenyerek némiképp gyorsabban barnulnak, mint a hagyományos búzalisztből készültek, de ez a minőségén, ízén semmit sem változtat. A nagy folyadékfelszívó tulajdonsága miatt kiválóan alkalmas sűrítésre. Ezt a tulajdonságát bátran kihasználhatják az egészséges életmódot kedvelő háziasszonyok, és készíthetik kedvenc mártásaikat, főzelékeiket lenmagliszt hozzáadásával. Tartalmaz: 100% lenmagliszt.