Ahogy a termékcsalád többi tagját, a Nature Cookta Mandulalisztet is zsírtalanították lisztté őrlés előtt, hideg sajtolással. A zsírtalanításnak köszönhetően csökkent az omega-6 zsírsav tartalma, mely hevítés hatására gyulladást és allergiát okozhat, így azonban nyugodtan használhatjuk sütéshez is. Másik előnye ennek a zsírtalanítási módszernek, hogy a sima őrölt mandulánál kb. 30%-kal magasabb beltartalmi értékű alapanyagot kapunk, magasabb fehérje-, ásványi anyag-, vitamin-, és rosttartalommal. A Nature Cookta Mandulalisztet blansírozott mandulából készítik, ami azt jelenti, hogy mag héját feldolgozás előtt eltávolították. Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és a vegán étrendbe is beilleszthető, valamint a paleolit életmód kedvelőinek is alternatívát nyújt a hagyományos liszt helyett. Diétázóknak, fogyókúrázóknak pedig alacsony szénhidrát és kalóriatartalma miatt tökéletes megoldás. Mindhárom étrend képviselői megtalálják a nekik megfelelő felhasználási formát. Süteményeket, péksüteményeket, muffint és kenyeret is süthetünk Nature Cookta Mandulaliszttel, olyan krémek elkészítésére is alkalmas, amelyekhez illik a mandula édeskés íze, valamint nagy folyadék-, és zsiradékfelvevő képessége miatt sűrítésre is tökéletesen alkalmas. Maglisztekkel keverve, és önállóan is használhatjuk. (Ha teljesen gabonamentesen sütünk, eggyel több tojást tegyünk a tésztához, mint amit a recept ír, hogy kevésbé morzsolódjon.) A Franciaországban kedvelt sütemény, a macaron egyik alap hozzávalója a mandulaliszt. Bár elkészítése igényel némi gyakorlatot, érdemes időt szánni rá, hiszen különleges édesség készül belőle. A mandulaliszt fő tulajdonságai közé tartozik, hogy gazdag a szervezet számára szükséges ásványi anyagokban, mint például a foszfor, a vas, a kalcium, a magnézium, a mangán, a cink és a szelén. Magas rosttartalma segíti az emésztést. Tartalmaz: 100% mandulaliszt