Az útifű maghéj 85%-os rosttartalmú, ezért fogyasztásával folyamatosan pótolhatjuk szervezetünk rost szükségletét. Az útifű magjának (psyllium husk) burka egy nyákban gazdag anyag, amely vízből képes a saját tömegének a húszszorosát magába szívni. Folyadékkal elkeverve a gyomorba kerülve gélt képez, melyet a szervezet nem emészt meg, hanem tovább halad az emésztőrendszeren.
A rostok segítik kipucolni a lerakódásokat és hozzásegíti az emésztőrendszert a hatékony működéshez, biztosítva a szervezet számára az élelmiszerekben található minden fontos tápanyag felszívódását.
Fogyasztásával kontrollálható a testsúly, méregteleníthető a szervezet. Magyarországon a felnőttek számára ajánlott átlagos napi rostbevitel: 25-35 gramm.
Összetevők: útifűmaghéj.
A termék dióféléket, glutént tartalmazó gabonát, kén-dioxidot vagy szulfitot tartalmazó anyagot, szezámmagot, szójababot, tejet, tojást vagy azokból készült termékeket felhasználó üzemben készült.
Tárolás: tiszta, száraz, hűvös (5-25°C), hőingadozástól mentes, napfénytől védett helyen. A megbontott csomagolást használat után zárja le!