Az acai bogyó (ejtsd: ászáj) egy brazil pálmaféle gyümölcse, melyet fagyasztva szárítanak rögtön a szüret után, hogy értékes tápanyagait minél nagyobb mértékben megőrizze.
Az acai bogyó antocianinokban és antioxidánsokban gazdag. Az antocianinok azok a jótékony hatású összetevők, melyek a vörösborban is megtalálhatók és hozzájárulnak az egészséges szívműködéshez. Az acai bogyó antocianin tartalma többszöröse a vörösborban mért mennyiségnek.
Az acai bogyó ezen kívül nagyon gazdag fehérjékben, rostokban (kb. 14 g rost található 100 g acaiban), vitaminokban és Omega 6 és 9 zsírsavakban is, melyek a szív- és keringési rendszerünket védik. Az acai bogyóban található Omega 6 és 9 zsírsavak a vér koleszterin szintjének csökkentéséhez is hozzájárulhatnak. Ezen kívül az acai bogyó az öregedési folyamatok lassításában is jelentős szerepet játszik, az egészséges táplálkozást követők körében az egyik legjelentősebb öregedést lassító szupertáplálékként ismert. Úgy gondolják, hogy ezt a hatást az antocianinok és antioxidánsok okozzák. Az acai bogyó 10-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a szőlő és 2-szer annyit, mint a kékáfonya.
Sokáig egyáltalán nem vagy csak nagyon nehezen lehetett hozzájutni az acaihoz, de szerencsére a korszerű feldolgozási módszerek ma már lehetővé teszik, hogy hozzánk is eljusson, mégpedig nyers formában, hozzáadott anyagok nélkül.
Így fogyaszd:
napi egy-két teáskanállal, turmixokba, gyümölcslevekbe, joghurtba keverve, müzlik és nyers sütemények hozzávalójaként.
Összetevők:
Az acai por 100% fagyasztva szárított acai bogyóból készült.
Származási hely: Brazília
Vitaminok és ásványi anyagok az acai bogyóban: A, B1, B2, B3, C, E, cink, kálium, kalcium, magnézium és réz
Jótékony hatások: segíti szerveink egészséges működését, növeli energiaszintünket, libidónkat, állóképességünket, hozzájárul az egészséges alváshoz, a ragyogó hajhoz és bőrhöz, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, frissíti a testet és az elmét is