Érintésmentes és érintkező hőmérsékletmérés egyetlen mérőeszközben kombinálva nagy mérési tartomány alkalmas az élelmiszeriparban a HACCP szerint Állítható emissziós tényező (élelmiszerekhez előre beállítva)
HACCP hőmérő kombináció - infravörös - élelmiszer HACCP hőmérő élelmiszerek, nyers élelmiszerek, hűtött áruk hőmérsékletének érintésmentes mérésére ... vagy maghőmérséklet meghatározására (kihajtható áthatoló szondával) / a hőmérő a HACCP szabványt követi A HACCP hőmérő mind az élelmiszer-feldolgozók, mind a szervizszakemberek és élelmiszer-ellenőrök számára egyszerű és hatékony módszert kínál annak meghatározására, hogy az adott élelmiszer-hőmérséklet a HACCP-tartományon belül van-e. A PCE-IR 100 HACCP hőmérő lehetővé teszi a felületi hőmérséklet gyors, pontos szabályozását a szennyeződés veszélye nélkül, és lehetővé teszi az élelmiszer belső hőmérsékletének rögzítését is. A mérőeszköz gyorsan és egyszerűen ad első, gyors áttekintést a hőmérsékletről. Vagy érintkezés nélkül, és így a vizsgált termékek kockázata nélkül, vagy a mag területén a kihajtható penetrációs szondával. A hőmérő az érintésmentes felületi hőmérsékletmérés sebességét, kényelmes kezelését és pontosságát egy penetrációs hőmérővel kombinálja a maghőmérséklet meghatározására. Az értékelést különösen megkönnyíti a „biztonságos” és „nem biztonságos” hőmérsékleti tartományok jelzése a kijelző alatti színes LED-ek segítségével. Ez egyértelmű formában HACCP! A PCE-IR 100 HACCP hőmérő ideális kiegészítője a meglévő kontakt hőmérőknek. Gyors jelzés A HACCP szabályokat megállapították, és garantálják az állandó termékminőséget a higiéniai kockázatok betartása és elkerülése mellett. A gyakorlatban a termelők nem engedhetik meg maguknak, hogy olyan élelmiszereket hozzanak forgalomba, amelyeket nem e szabályok szerint állítottak elő/ellenőriztek. Fontos a hőmérséklet szabályozása és a hőmérséklet-idő kapcsolatok fenntartása, amelyek biztosítják, hogy a termékek soha ne legyenek kitéve higiéniai kockázatoknak. Ez különösen érdekes az alapanyagok és késztermékek egyre hosszabb szállítási útvonalai miatt. A kulcsszó itt a hideglánc. De a tartósítószerek használatának csökkentése az eltarthatóság meghosszabbítása érdekében alternatív módszereket is igényel. Ezek gyakran hőmérsékleti kezelések, például hűtés vagy fűtés. A kijelző alatti jelzések ebben segítenek: Zöld = Biztonságos Piros = Vigyázat A "Vigyázat" terület azt a hőmérsékleti tartományt tartalmazza, amelyen a romlandó áruk csak rövid ideig haladhatnak át (4-60 °C). A mért hőmérséklet megjelenik a kijelzőn.
Ez a szöveg gépi fordítással készült.
Műszaki adatok: További műszaki adatok: Érintésmentes infravörös mérés Hőmérséklet mérési tartomány -33 ... min. +220 °C feloldás: 0,2 °C Pontosság -30ºC... 0°C: ±1°C+0,1/°C 0°C ... 65 °C: ±1 °C 65 °C ... 200°C: a leolvasás ±1,5%-a Megszólalási idő 500 ms Spektrális érzékenység 8... 14 µm Az emissziós tényező 0,10 ... 1,00 0,01-es lépésekben (0,95-re előre beállítva) Minimális foltok aránya 2,5:1 Mérőpont átmérője 11,5 mm Kontaktmérés (maghőmérséklet) Hőmérséklet mérési tartomány -55 ... min. +330 °C feloldás: 0,2 °C Pontosság -5 °C alatt: ±1 °C -5 °C...+65 °C: ± 0,5 °C 65 °C felett: a leolvasás ±1,0 %-a Válaszidő 7-8 s Érzékelő méretei átmérő: 3,2 mm / hossz: 150 mm Érzékelő típusú hőelem (K típus) Általános jellemzők Reprodukálhatóság A készülék pontosságán belül Funkciók Max / Min / Hold / Lock Környezeti hőmérséklet 0 °C... +50 °C Tápellátás 2x 1,5V AAA elem élettartam minimum 40 óra folyamatos használat Mérő pont megvilágítás LED Kijelzési érték megtartása 15 s 4 számjegyű kijelző Védettség IP65 (vízálló) Méretek (akkumulátorral együtt) 190mm x 22mm x 38mm
Szállítás tartalma: 1 x HACCP hőmérő PCE-IR 100 1 db elem 1 db hordtáska 1 db használati útmutató