Brix refraktométer
Pontos mérési eredmények másodperceken belül
nagy LCD (mért érték és hőmérséklet)
vízálló ABS ház IP65
könnyű kezelhetőség (három gomb)
kis mennyiségű minta
egyszerű kalibrálás desztillált vízzel
Automatikus hőmérsékletkompenzáció
Vízálló digitális Brix cukor refraktométer PCE-DRB 1 a cukortartalom meghatározásához / mérési paraméterek Brix, törésmutató / 0 ... 90% Brix / 1,3330 ... 1,5177 nD / hőmérséklet-kompenzációval A legkényelmesebb módja annak, hogy meghatározzuk, mennyi cukor van egy folyadékban, egy digitális Brix cukor refraktométerrel. A PCE Instruments digitális Brix Sugar Refractometer egy kézi mérőeszköz, amelyet kifejezetten a cukrot tartalmazó oldatok pontos elemzésére terveztek. Ily módon a felhasználó a Brix Sugar Refraktométer segítségével egyszerű minőségellenőrzést végezhet és ellenőrizheti a folyadék cukorkoncentrációját. A Brix mértékegységet elsősorban a gyümölcsiparban használják, és a folyadékok relatív sűrűségét határozza meg. A Brix Sugar Refractometer egy precíziós mérőeszköz, amely egy folyadék törésmutatójának mérésén alapul, és garantálja a maximális megbízhatóságot nehéz mérési körülmények között is. A Brix refraktométer segítségével a felhasználó kis mintával mérheti meg egy folyadék cukortartalmát. Az értelmes eredmény eléréséhez elegendő négy-öt cseppet a mérőeszköz tölcsér alakú, nemesacél mélyedésébe csepegtetni. A mintaüregbe prizmát állítunk be, a cukortartalmat így fénytöréssel mérjük. A belső fényforrás mesterséges fényviszonyok mellett is lehetővé teszi a mérést. A mesterséges fény gyorsan mérési hibákat okozhat az analóg Brix cukor refraktométer használatakor. A környezeti hőmérséklet nagyban befolyásolja a mérési eredményt. A hőmérséklet használat közbeni hatását a Brix Sugar Refraktométer belsőleg kompenzálja. Az automatikus hőmérséklet-kompenzáció (10-40 °C) után a mérési eredmény gyorsan és pontosan megjelenik a Brix Sugar Refractometer nagyméretű, könnyen leolvasható LC-kijelzőjén. A Brix Sugar Refraktométer nagy mérési tartománya 0 és 90% Brix között van. Ezenkívül a Brix Sugar Refraktométer kijelzője a beépített hőmérséklet-kijelzőnek köszönhetően a folyadék mért hőmérsékletéről (0-40 °C) és a törésmutatóról (1,3330-1,5177 nD) nyújt információkat. A nemesacél mélyedésbe keretezett digitális Brix cukor refraktométer üvegprizmája a mérés előtt és után gyorsan és egyszerűen tisztítható, műanyag prizmaburkolattal zárható. A Brix Sugar Refraktométert úgy tervezték, hogy az üvegprizma védve legyen a sérülésektől. A kényelmes háromgombos működtetés felhasználóbarát kezelést garantál. A Brix Sugar Refraktométer akkumulátorának kímélése érdekében a digitális Brix refraktométer automatikus kikapcsolással van felszerelve. Használaton kívül a Brix Sugar Refraktométer egy perc múlva automatikusan kikapcsol. Néhány csepp desztillált víz elegendő a Brix Sugar Refractometer kalibrálásához egyetlen gombnyomással. Alkalmazási területek A Brix cukor refraktométer egy optikai mérőeszköz, amellyel a felhasználó számos különböző oldat keverési arányát tudja meghatározni. A Brix Sugar Refractometer alkalmazási területei a gyümölcsszedéstől, a gyümölcsválogatáson és -értékelésen át a minőség-ellenőrzésig terjednek. Gyümölcsszüret közben például a Brix cukor refraktométerrel megállapítható, hogy a gyümölcs elég érett-e a szürethez. A Brix Sugar Refraktométer a bejövő ellenőrzésekhez is használható. Az élelmiszeriparban más felhasználási területek is megtalálhatók az összetevők ellenőrzésére és a különféle szabványok betartására. A PCE Instruments Brix Sugar Refraktométere megbízható azonnali elemzésekre alkalmas, sokoldalú és könnyen használható. A digitális Brix refraktométer segítségével a cukros folyadékok gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetők. Felhasználóbarát kezelésének köszönhetően a Brix Sugar Refractometer ideális a gyümölcslevek és más cukros folyadékok cukortartalmának pillanatok alatti meghatározására. A praktikus és robusztus felépítésnek köszönhetően a Brix Sugar Refractometer bárhol és bármikor használható. Egyszerű működésének és vízálló házának köszönhetően a Brix Sugar Refractometer pótolhatatlan a folyadékok ellenőrzésekor. A PCE-DRB Brix Refraktométer kalibrálása 1 Használat előtt kalibrálja a refraktométert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a következő mért értékek helyesek. A kalibrálás nagyon egyszerű, referencia folyadékként csak desztillált vízre van szüksége. Kalibrálás vagy mérés előtt ellenőrizze, hogy a mintaüreg tiszta és maradékmentes-e. Ha szükséges, a mintát jól megtisztíthatja szöszmentes, puha papír- vagy textilkendővel. Ezután győződjön meg arról, hogy a refraktométer sík, vízszintes felületen van, és a refraktométer és a desztillált víz is elérte a szobahőmérsékletet. A SCALE gombbal válthatunk az S01 Brix skála és az S02 törésmutató skála mérési paraméterei között. Ügyeljen arra, hogy a következő méréshez használt mérési paramétert kalibrálja. Természetesen mindkét mérési paramétert egymás után is kalibrálhatja. Ehhez indítsa el a refraktométert, adjon 4-5 csepp desztillált vizet a mintatartó lyukba, zárja le a fedelet és válassza ki a kalibrációs funkciót a CAL gombbal. Ha a kalibrálás sikeres, akkor az S01 Brix-skála esetén 0,0%, az S02 törésmutató skála esetén 1,3330 RI jelenik meg. A refraktométer a következő hibákat képes észlelni a kalibrálás során és hibakódként megjeleníteni: Kalibrálási hőmérséklet a mérési tartományon kívül 0-40 °C, nem megfelelő folyadék, hiányzó folyadék vagy hardver probléma. Abban az esetben, ha a refraktométer nem kalibrálható sikeresen, a készüléket elküldheti szervizünkhöz vizsgálatra.
Ez a szöveg gépi fordítással készült.
Műszaki adatok: Mérő funkció: Brix · További műszaki adatok: Automatikus hőmérséklet-kompenzáció 10... 40 °C
Mérési sebesség kb. 1 mp.
minta kötet 4 ... 5 csepp
Mintavályú rozsdamentes acél gyűrű üveg prizmával
Ház ABS, IP 65
Elem: 1 db 1,5 V-os mikroelem
Automatikus kikapcsolás 1 perces mérési szünet után Védettség IP 65
Méretek 121 x 58 x 25 mm
Súly: 90 g (elem nélkül)
A cukortartalom mérési tartománya
0 ... 90% Brix
Törésmutató 1,3330... 1.5177nD
hőmérséklet 0... 40 °C
felbontású cukortartalom
0,1% Brix
Törésmutató 0,0001 nD
Hőmérséklet ±0,1 °C
Cukortartalom pontossága
0,2% Brix
Törésmutató 0,0003 nD
Hőmérséklet: ±0,5 °C
Szállítás tartalma: 1 db digitális Brix Sugar Refraktométer PCE-DRB1
1 db pipetta
1 x prizma burkolat
1 db használati útmutató
1 db elem