Refraktométer hármas skálával Oechlse, Sucrose / Brix és KMN / Babo borászoknak A borász refraktométerrel meghatározhatja a must cukortartalmát és ezáltal a bor potenciális alkoholtartalmát. A refraktométer legfontosabb mértékegysége Németországban az Oechsle (° Oe). Más országokban gyakori a KMW, a Babo, a KMN, a Baumé és a Brix. A szőlőtermesztő refraktométere ° Oechsle-t, szacharózt és KMN / Babo-t mutat a leolvasási skálán. Mindazonáltal ezek az egységek ugyanazon elv szerint mérnek, 16,5 g cukor körülbelül 1% alkoholt jelent. Németországban a must súlya a bor predikátumának fontos minőségi és osztályozási kritériuma. Németországban Ferdinand Oechsle pforzheimi szerelő vásárolta meg a róla elnevezett leeresztő mérleget a 19. század elején. Században találták ki, ami meghatározza a must fajsúlyát. A borász refraktométerének skáláján az 1° Oechsle fajsúlynak felel meg, amely 1 g/kg-mal nagyobb, mint a vízé: 1,001. Ausztriában August von Babo kifejlesztette a Klosterneuburg must mérleget. Ezek a mustmérlegek a szőlőmustban lévő cukrot tömegszázalékban jelzik. Az Öchsle-fokokra való átváltás meglehetősen pontosan elvégezhető az "1 KMW = 5 ° Oe" képlettel.
Ez a szöveg gépi fordítással készült.
Műszaki adatok: További műszaki adatok: Mérési tartományok