Nicaragua Közép-Amerika egyik legnagyobb kávétermelője. A nagy, de ritkán lakott ország kávéja kiváló minőségű, összetett ízű, az északi térségben található Jinotegában az ország legkiválóbb kávéit születnek, ugyanis Jinotegan vulkanikus és agyagos talajának, gazdag és változatos mikroklímájának köszönhetően ideális feltételeket biztosít a kávétermesztéshez. A 2007-ben alapított Finca Las Morenitas a Jinotega-hegységben, Bonetillo kisváros közelében található. A farmot körülvevő dombos és hegyes terepet buja fenyőerdő borítja, amelyben a majmok, madarak és más őshonos állatok szabadon kószálnak. A Las Morenitas tulajdonosai különös figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, a kávét olyan árnyékot adó fák alatt termesztik, mint a Nopal és a Guava, minden felesleges szerves anyagot komposztálnak és trágyaként is hasznosítják egy részüket. A Nicaragua SHG EP Finca Las Morenitas egy mosott kávé, amihez a piros és érett cseresznyét gondosan kézzel válogatják. Ezt követően pépmentesítik, fermentálják, mossák, majd a napon szárítják. Végül egy szárazmalomba szállítják, ahol a héjat lehántolják, és a kávébabot előkészítik az exportra. A csésze nicaraguai kávé nagyon gazdag, komplex ízzel rendelkezik, tiszta, piros bogyós gyümölcsös jegyekkel, tejcsokoládéval, karamellával, mogyoróval. Ez a dél-amerikai kávé tökéletes eszpresszónak és akár filterkávénak is.