Termékek Menü Kedvenceim
0

Spájzold be! szárított kovászpor 50 g

A termék képek illusztrációk.

Ár:
885 Ft (696 Ft + ÁFA)
Állapot, kiszállítás: i Elérhető, 1-2 munkanap
Szállítási díj: i +1 250 Ft-tól
Átlagos értékelése: Nem értékelt
Cikkszám: #637228
Mennyiség:db
Megbízható magyar vállalkozás már 2009 óta, több 100.000 elégedett vásárló.
Garancia vállalás minden termékre, probléma esetén rugalmas ügyintézés.
Árukereső "Megbízható bolt" minősítés már több éve kiérdemelten.
Gyors rendelés akár regisztráció nélkül. Alacsony árak, számos kedvező díjú szállítás.

Termékleírás

Spájzold Be! Szárított kovászpor 50 g Liszt, víz és só + kultúra, meleg idő és idő = kovászos kenyér • Intenzív hatású szárított tésztasavanyító anyag • Elősegíti a helyes savfok beállítását • Aromás kenyér ízt kölcsönöz • Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat Hosszú kelesztéshez ajánljuk! A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét, tápértékét és emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén szerkezetre, az ízre és a bélzetre. A savasság (általában 3,5-5 közötti pH ) akadályozza meg a káros bacik elszaporodását. A tésztádban lévő mikróbák a szárított kovászpornak köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns élesztősejtekkel így azok nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a főszerepet játszák liszt lebontásában és az ízek kialakításában. Sütőélesztőt nem tartalmaz. A csomagban lévő kovászmennyiség 10 db 500 g-os kenyérhez elegendő. A kovászos kenyér sütése egy érzéki folyamat. Lenyűgöző gondolat, hogy egy tálban létrehozunk egy egészen új világot. Fontos: A kenyered íze nagyban függ még a liszt fajtájától, a tészta hőmérsékletétől és a fermentáció hosszától! Adagolása lisztsúlyra számítva: 1% A Szárított kovászpor használata a következő: Keverj össze 150 g lisztet, 150 g 28 °C-os vizet és lisztsúlyra vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe, alaposan rázd össze, és fedd le. Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj meg arról, hogy nincs a közelben más erjesztett étel, különben kereszteződnek, és elképzelhető, hogy nem azokat a mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van. Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már láthatsz buborékokat, ami az organizmusok jelenlétét mutatja, de ha nincsenek, akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét, majd helyettesítsd 75 g liszttel és 75 g 28 °C-ra melegített vízzel. Alaposan keverd össze, fedd le, és várj újabb 12-24 órát. Innentől kezdve a hagyományos módon használható a kovász. Ez módszer a hagyományos módon készült kovászos kenyérre vonatkozik. Ha azonnal szeretnél kenyeret sütni, akkor az élesztővel készült kenyér tésztájához kell hozzátenni kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3 százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog segíteni a kenyér térfogatának növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét, savasságát, és eltarthatóságát befolyásolja. Összetevők: Búzaliszt, tejsav Allergének: glutén Nyomokban tartalmazhat: szójaszármazék, mustár, csillagfürt Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1394 kJ / 329 kcal, Zsír2,2 g, amelyből telített zsírsavak 0,7 g, Szénhidrát 51,4 g, amelyből cukrok 1,2 g, Rost 9,0 g, Fehérje 10,8 g, Só

Vélemények a termékről

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét a termékről:





Értékelés: Rossz Kitűnő
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. További részletek az Adatkezelési Tájékoztatóban. RENDBEN

SZERETNE MOST 600 Ft KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLNI?*


ÉS TOVÁBBI EGYEDI AKCIÓKRÓL ÉRTESÜLNI A JÖVŐBEN?

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS MÁR KÜLDJÜK IS A KEDVEZMÉNYT!



*12.000 Ft értékű vásárlás felett érvényes. A megadott adatok kezelése az adatvédelmi tájékoztatónak megfelelően történik

X