Sukrin Szirup Gold 450 g Próbáld ki a Sukrin termékcsalád új tagjait, a Sukrin Gold, Sukrin Karamell és Sukrin JuharSzirupokat. Az új Gold Szirup alacsony kalóriatartalmú. Az alacsony cukortartalomnak köszönhetően a Gold Szirup kíméletes a vércukorral, ráadásul teljesen gluténmentes, laktózmentes, fruktózmentes és vegán. Géntechnika nélkül készül! Két evőkanálnyi a nagyszerű szirupból a következő tulajdonságokkal büszkélkedhet: - kevesebb mint 0,5 g cukor - 7 g élelmi rost - 2 g cukoralkohol (eritrit) - nettó szénhidrát: 1 g Továbbá, a Gold Szirup ? kevesebb, mint 2 % cukortartalom ? garantáltan gluténmentes ? és feleannyi a kalóriatartalma mint a méznek vagy más, cukros szirupoknak. Az új szirup ugyanolyan édes, mint a méz vagy más, hagyományos szirupok, és ideális palacsintához, gofrihoz, joghurthoz, reggeli kásához, fagylalthoz és más desszertekhez, vagy akár egy barbecue szósz ízesítésére, illetve sütéshez is! Más házi készítésű marinádokhoz és dresszingekhez is kiváló! A Sukrin Szirup segítségével a házilag készített kekszek belül finom puhák, kívül pedig jó ropogósak lesznek. Minden olyan ételben használhatjuk egészségesebb édesítőként, ahol eddig mézet használtunk. A Termék természetesen GMO-mentes is. Bővebben az összetevőkről Kukoricakeményítő A rezisztens keményítőt GMO-mentes kukoricából kivont tiszta glükózból állítják elő, majd átalakítják az emberi emésztőenzimek számára nem emészthető komponensekre. Az eljárás neve az enzimes hidrolízis. Az enzimes hidrolízis a természetben is utolérhető, gyakori hidrolízis forma. A gyümölcsök érése például a hússzövetek meglazulását, puhulását eredményezi, a héj könnyen leválaszthatóvá válik. Ipari alkalmazás terén a kukorica keményítő lebontását, a gyümölcslevek enzimes derítését említhetjük. Az élelmiszeriparban előfordul, hogy szerves vegyületeket hidrolízissel alkotórészeire bontanak. A hidrolízis vízfelvétellel járó kémiai bomlás, ami ritkán megy végbe katalizátor nélkül, csak hő hatására. Az alkalmazott katalizátorok szerint megkülönböztethetünk: vizes, savas, lúgos és enzimes hidrolízist. A hidrolízis műveletét az élelmiszeripar igen sok ágában alkalmazzák. Fehérjék hidrolízisével ételízesítőket, tápszereket állítanak elő. Keményítő hidrolízisével készül a keményítőszörp és a keményítőcukor. Zsírok hidrolizálásával gyártják a szappant és a zsírsavakat. Szorbitol A szorbitol egy cukoralkohol, körülbelül 9-es GI index-szel. A Sukrin Sziruphoz a lehető legjobb ízélmény elérése érdekében adjuk. A Sukrin önmagában lévő használata a szirupban kikristályosodást eredményezhetne. Eritritol Az Eritritol egy és ugyanaz, mint az eritrit – a kalóriamentes cukoralkohol, 0-s GI index-szel. Az eritritet természetes fermentáció során állítják elő, és semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz. Szteviol glikozidok A szteviol glikozidokat a Stevia növény leveléből nyerik. A koncentrátuma 250-300-szor édesebb, mint a hagyományos cukor. Melasz A melasz sűrű cukorszirup, a cukorrépa vagy cukornád cukorrá történő feldolgozásának mellékterméke. Még pontosabban, a cukorrépánál a kristályosítás utolsó szakaszában centrifugálással leválasztott szörpöt hívják melasznak. Csak épphogy egy minimális mennyiséget adtunk a sziruphoz, hogy igazán kerekké tegyük a Sukrin Szirupok ízét. Só Egy kis mennyiségű sót is adtunk a Sziruphoz, hogy egyensúlyba hozzuk az ízeket. Tápérték adatok (100 g termékben): Energia 607 kJ / 149 kcal Zsír 0 g - ebből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 21 g - ebből cukor 1,8 g -ebből poliolok 14 g Rost 49 g Fehérje 0 g Só 0,07 g Összetevők: Kukoricából nyert rost (kukoricakeményítő), Édesítőszerek (Szorbitol, Eritritol, Szteviol glikozidok), Melasz, Só. Allergének: nincs! A Sukrin Szirup egyedülállóan alacsony cukortartalmú Cukortartalom 100 grammban: Tápanyagtartalom összehasonítva az alternatív termékekkel 100 g-ban Sukrin Gold Szirup Batáta szirup Agave szirup Hagyományos szirupok Méz Energia (kcal) 149 217 294 297 328 Zsír 0 0 0 0 0 Szénhidrát 21 33 71 74 82 - amelyből poliolok 14 - - - - - amelyből cukrok 1.8 33 71 74 82 Élelmi rost 49 38 5 0 0 Fehérje 0 2 0 0 0 A Sukrin Szirup és a Diabétesz A Sukrin Szirup kevesebb, mint 2 % cukrot tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy csak csekély hatással van a vércukorszintre, így fogyasztása biztonságos még a cukorbetegek számára is, ahogy természetesen mindazok számára, akik alacsonyan kívánják tartani a vércukorszintjüket.