Sukrin JuharSzirup 450 g Próbáld ki a Sukrin termékcsalád új tagjait, a Sukrin Gold, Sukrin Karamell és Sukrin JuharSzirupokat. Hasonlóan az új Gold Sziruphoz, a JuharSzirup is alacsony kalóriatartalmú és teljesen gluténmentes, laktózmentes, fruktózmentes, valamint vegán. Géntechnika nélkül készül! Az alacsony cukortartalomnak köszönhetően a JuharSzirup nagyon kíméletes a vércukorral. Az új JuharSzirup tökéletes minden olyan étel elkészítésénél, ahol hagyományosan a szokványos, finomított cukros juharszirupot használná. Például: palacsinta, Fagylalt, joghurt, desszertek, kávé, tea, kekszek. Bővebben az összetevőkről Kukoricakeményítő A rezisztens keményítőt GMO-mentes kukoricából kivont tiszta glükózból állítják elő, majd átalakítják az emberi emésztőenzimek számára nem emészthető komponensekre. Az eljárás neve az enzimes hidrolízis. Az enzimes hidrolízis a természetben is utolérhető, gyakori hidrolízis forma. A gyümölcsök érése például a hússzövetek meglazulását, puhulását eredményezi, a héj könnyen leválaszthatóvá válik. Ipari alkalmazás terén a kukorica keményítő lebontását, a gyümölcslevek enzimes derítését említhetjük. Az élelmiszeriparban előfordul, hogy szerves vegyületeket hidrolízissel alkotórészeire bontanak. A hidrolízis vízfelvétellel járó kémiai bomlás, ami ritkán megy végbe katalizátor nélkül, csak hő hatására. Az alkalmazott katalizátorok szerint megkülönböztethetünk: vizes, savas, lúgos és enzimes hidrolízist. A hidrolízis műveletét az élelmiszeripar igen sok ágában alkalmazzák. Fehérjék hidrolízisével ételízesítőket, tápszereket állítanak elő. Keményítő hidrolízisével készül a keményítőszörp és a keményítőcukor. Zsírok hidrolizálásával gyártják a szappant és a zsírsavakat. Szorbitol A szorbitol egy cukoralkohol, körülbelül 9-es GI index-szel. A Sukrin Sziruphoz a lehető legjobb ízélmény elérése érdekében adjuk. A Sukrin önmagában lévő használata a szirupban kikristályosodást eredményezhetne. Eritritol Az Eritritol egy és ugyanaz, mint az eritrit – a kalóriamentes cukoralkohol, 0-s GI index-szel. Az eritritet természetes fermentáció során állítják elő, és semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz. Szteviol glikozidok A szteviol glikozidokat a Stevia növény leveléből nyerik. A koncentrátuma 250-300-szor édesebb, mint a hagyományos cukor. Melasz A melasz sűrű cukorszirup, a cukorrépa vagy cukornád cukorrá történő feldolgozásának mellékterméke. Még pontosabban, a cukorrépánál a kristályosítás utolsó szakaszában centrifugálással leválasztott szörpöt hívják melasznak. Csak épphogy egy minimális mennyiséget adtunk a sziruphoz, hogy igazán kerekké tegyük a Sukrin Szirupok ízét. Só Egy kis mennyiségű sót is adtunk a Sziruphoz, hogy egyensúlyba hozzuk az ízeket. Tápérték adatok (100 g termékben): Energia 607 kJ / 149 kcal Zsír 0 g - ebből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 21 g - ebből cukor 1,8 g -ebből poliolok 14 g Rost 49 g Fehérje 0 g Só 0,07 g Összetevők: Kukoricából nyert rost (kukoricakeményítő), Édesítőszerek (Szorbitol, Eritritol, Szteviol glikozidok), Melasz, Só. Allergének: nincs! A Sukrin Szirup egyedülállóan alacsony cukortartalmú Cukortartalom 100 grammban: Tápanyagtartalom összehasonítva az alternatív termékekkel 100 g-ban Sukrin Gold Szirup Batáta szirup Agave szirup Hagyományos szirupok Méz Energia (kcal) 149 217 294 297 328 Zsír 0 0 0 0 0 Szénhidrát 21 33 71 74 82 - amelyből poliolok 14 - - - - - amelyből cukrok 1.8 33 71 74 82 Élelmi rost 49 38 5 0 0 Fehérje 0 2 0 0 0 A Sukrin Szirup és a Diabétesz A Sukrin Szirup kevesebb, mint 2 % cukrot tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy csak csekély hatással van a vércukorszintre, így fogyasztása biztonságos még a cukorbetegek számára is, ahogy természetesen mindazok számára, akik alacsonyan kívánják tartani a vércukorszintjüket.