Kókuszvirágcukor és szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer
Nem tartalmaz cukoralkoholt, nem hashajtó hatású, így az erre érzékenyek is fogyaszthatják. Paleo és vegán életmódba is beépíthető.
Ötször kevesebb kell az ételekbe, italokba, mint a kristálycukorból, így 5-ször kevesebb az étel -édesítésből származó- hozzáadott szénhidráttartalma, ezáltal a szénhidrát-csökkentett életmódot követők számára is ajánljuk.
Fogyasztható meleg italokban elkeverve, például kávéba, kakaóba, teába. Meleg folyadékban nagyon könnyen oldódik.
Sütéshez, főzéshez is tökéletesen használható.
Helyettesíthető vele az eritrit, poreritrit, és a "negyedannyi" típusú édesítőszerek is.
Általános szabály, hogy amennyivel kevesebb édesítő kell így a receptbe, annyival több folyadékot fog igényelni.
A sütési hőfok általában így 10 fokkal magasabb.
Instant kakaópor készíthető belőle, amennyiben 1 teáskanál ötszörös édesítőt és egy csapott teáskanál kakaóport elkeverünk.
A kakaópor fahéjjal is helyettesíthető.
Összetevők: Kókuszvirágcukor (98%), édesítőszer (sztéviából származó szteviol-glikozidok /E960a/)