A C-vitamint legtisztább és egyben legolcsóbb formában aszkorbinsav porral lehet pótolni. A Vitaking Aszkorbinsav por terméke dobozonként 400gr port tartalmaz.
A Vitaking aszkorbinsav por formában tartalmazza a C-vitamint. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot. Nagy kiszerelésének köszönhetően igazán gazdaságos forma, jó ár-érték aránnyal bíró termék.
A C-vitamin vízben oldódó. Egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak.
Az aszkorbinsav por(ascorbin acid) egy nagyon gazdaságos C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.
A C-vitamin hozzájárul:
- az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően,
- a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz,
- az idegrendszer normál működéséhez,
- a normál pszichológiai funkció fenntartásához,
- az immunrendszer normál működéséhez,
- a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez,
- a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez,
- az E-vitamin redukált formájának regenerálásához,
- fokozza a vas felszívódását.
A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az alábbi funkciókhoz:
- az erek normál állapotának, működésének fenntartásához,
- a normál csontozat fenntartásához,
- a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához,
- a fogíny normál állapotának fenntartásához,
- a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához,
- a fogak normál állapotának fenntartásához.
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Ekkor azonosította a C-vitaminnal. Mára a C-vitamin a legismertebb és legtöbbet használt vitamin.
Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat.
Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)
C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.
Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.